Sköldpaddor, snorkling och sol…

Idag slapp vi tråkiga samtal alldeles för tidigt på morgonen…

Kl 10:00 imorse klev hela klanen på båten för vår efterlängtade utflykt till Sköldpadds ön för att senare bege oss till en paradisö. VIlken fantastiskt dag vi fick!

Efter ca 30-40minuters båtfärd var vi framme vid Thailändska drottningens eget lilla projekt för att rädda havssköldpaddan. 10 minuter in var väl ingen direkt jätteimpad. Iofs jäkligt häftiga Skalmans, men förväntningarna hos alla låg nog i att få se dom i sin naturliga miljö. Aningen naivt kanske då de lever ute i haven. På ön så födde de upp nya sköldisar och tog hand om de sjuka och vi fick se dom i diverse bassänger uppdelade i olika åldrar.

Efter att ha kollat på skalen fick vi en guidad tur av lill-kran, Krans lilla medhjälpare som ingen lyckades uppfatta namnet på trots att vi hängde en heldag, runt ön. Här fick vi se ödlor, stora fjärilar, krabbor,mangoträd, flygande hunder(stora fladdermöss) mm… Slutade i en grym upplevelse trots en lite trög start.

Upp på båten igen, ca 45 minuter båtfärd i hyfsad sjö tog ut sin rätt på ett par av ungarna, solbrännan byttes ut mot likblekhet och ett allmänt apatiskt utseende. Väl framme, utan spyor ska tilläggas, hoppade vi i land och hittade snabbt vår del av stranden och viftade snabbt in 10 solstolar. Båtgrabbarna släpade fram vår dryckesbox, öl,vin,cola och vatten, samt en hel kasse med cyklop/snorkel-gear. Det här kände nog alla direkt, DET HÄR KOMMER BLI GRYMT! Jag och bröderna öppnade upp med en snabb öl för att kyla kroppen, små öl kyler tydligen stora kroppar väl… Majoriteten drog sedan på sig snorkel-grejerna för att spana vad som hände under ytan. Pärsa med sina fiskarinstinkter försökte givetvis allt han kunde för att fånga firrar med händerna. Jag är uppenbart bättre, om än marginellt, med ett spö i handen än utan. No luck! Luriga fiskar i Thailand gissar jag på själv… Dagen var verkligen helt magisk, jag och Ola snorklade rätt mycket, min rygg ser nu ut som ett stoppljus, barnen plaskade, badade, samlade snäckor och snorklade om vartannat. Jugge snorklade till en början men valde snart skuggan för att inte bränna sig, uppenbarligen den smarta av oss, och de andra gled runt och njöt av dagen och platsen.

Vårat lilla båtcrew fixade en fantastisk lunch på ön med fläsk,kyckling,ris och massa god frukt. Oj, förlåt nu glömde jag att de hade fixat en grym soppa till förrätt också. Under lunchen kutade kaniner och hönor runt benen på oss, till Katarinas stora förtret. Katarina är en utav de få människor jag träffat som faktiskt är rädd för kaniner… KANINER? Lille skutt typ… Jag kan ju inte riktigt låta bli att retas lite heller, så självklar åker det upp här också. Nån dag kanske jag berättar när Katarina skriker i panik för en fjäril också, men den sparar jag lite :)

En kort åktur tillbaka till vår vän Kran på Kims Beach, blev det ett par kalla för att sedan käka en grym middag. Nu sitter vi återigen på vår kära veranda, de andra snackar skit och jag sitter och uppdaterar er om vår spännande vardag.

Morgondagen är Mors dag här i Thailand, nej de blir inte firade igen, så vi tänkte ta en lugn dag och se vad som händer i vår lilla by Mae Phim. Inge stora grejer inplanerade..

PÅ TISDAG SMÄLLER DET! Grabbarna ska åka o fiska i Pattaya. Jomtien fishing park. Jag är så galet taggad! Pärsa SKA får störst firre!

Ha de bäst!

 

/Pärsa

 

 

57 thoughts on “Sköldpaddor, snorkling och sol…

  1. Youre so cool! I dont suppose Ive read anything like this prior to. So nice to uncover somebody with some original thoughts on this subject. realy thank you for starting this up. this internet site is something which is needed on the internet, a person with a little originality. helpful job for bringing some thing new to the internet!
    cheap jordans http://www.indyarocks.com/blog/1413200/Most-people-might-at-the-moment-have-a-dunk-within-your-various-eye-out-from-the-Mens-Nike-Blazer-Higher

Comments are closed.